Εκτός τελικού η Κελαϊδίτη

Η Ελένη Κελαϊδίτη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, αφού δεν μπήκε στις «24» των φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό, ενώ παράλληλα έχασε και την ευκαιρία να διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος του προκριματικού στη “ Milli Gimnastika Arenasi”, έπειτα από τρεις εκτελέσεις χωρίς σοβαρά λάθη, η 19χρονη πρωταθλήτρια χρειαζόταν μία απλώς καλή εμφάνιση στο πιο «δυνατό» της όργανο, τις κορύνες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο του αναμενομένου: Δύο πτώσεις την περιόρισαν στους 17,900 βαθμούς και διατήρησαν το τελικό της άθροισμα στο σύνθετο ατομικό στους 57,675 βαθμούς, με δεδομένο ότι λαμβάνονταν υπόψη οι τρεις καλύτερες επιδόσεις κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να υποχωρήσει τελικά η Κελαϊδίτη στην 27η θέση της κατάταξης του σύνθετου ατομικού και να μείνει για τρεις θέσεις μόλις 0,275 β. έξω από την προνομιούχο 24άδα των φιναλίστ, οι οποίες στον αυριανό τελικό (Παρασκευή 20/09) θα αγωνιστούν ξανά, από μηδενική βάση, για να διεκδικήσουν 16 Ολυμπιακά εισιτήρια για το «Τόκιο 2020»…

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.