Ελεύθερη με εγγύηση η 22χρονη κατηγορούμενη για παιδοκτονία

Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία.

Η νεαρή φοιτήτρια, που παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια της υπόθεσης, απολογήθηκε από την κλινική όπου νοσηλεύεται και με τη σύμφωνη γνώμη τής δικαστικής λειτουργού και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ικανοποιημένος ο συνήγορός της

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορος της νεαρής κατηγορούμενης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση τής Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε έγινε αποδεκτή τόσο από τους δικαστικούς λειτουργούς, όσο και από τους ειδικούς ιατρούς που ζήτησαν η 22χρονη να μεταφερθεί σε ειδική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη».

Τι ισχυρίστηκε η 22χρονη φοιτήτρια και τι προβλέπει ο νόμος

Η 22χρονη έχει ισχυριστεί πως αποφάσισε να κρατήσει το μωρό γιατί δεν ήθελε να κάνει έκτρωση και ότι θέλησε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της μέχρι να γεννήσει. Επίσης, υποστηρίζει ότι μόλις γέννησε, μόνη στο σπίτι στη Νέα Σμύρνη, φοβήθηκε τη μητέρα της και ντρεπόταν, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να πετάξει το νεογέννητο στον ακάλυπτο.

Σημειώνεται, ότι η κατηγορία της παιδοκτονίας τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών. Το αδίκημα, όπως περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα, αφορά τη «μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ