Ελεύθερος ξανά ελέφαντας μετά από 40 χρόνια “σκλαβιάς”

Για 40 χρόνια, ο ελέφαντας ήταν δεμένος με μεταλλικές αλυσίδες και ζούσε μια ζωή… κόλαση. Μέχρι που βρέθηκαν οι άνθρωποι που του άλλαξαν τη ζωή και μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς όπου ζούσε αλυσοδεμένος, ελευθερώθηκε!

Για σαράντα ολόκληρα χρόνια αυτός ο ελέφαντας υπέστη φοβερούς βασανισμούς από τους ιδιοκτήτες του. Παρόλ’ αυτά όμως, τα τελευταία χρόνια ζει μια τελείως διαφορετική ζωή. Μια ζωή μακριά από βασανιστήρια και σκλαβιά…

Όλα αυτά τα χρόνια ο ελέφαντας με το όνομα Wassana είχε βασανιστεί σε τέτοιο σημείο που είχε πληγές σε όλο του το σώμα. Με ένα μαστίγιο οι ιδιοκτήτες του στην Ταϊλάνδη τον χρησιμοποιούσαν προκειμένου να εξυπηρετεί τουρίστες και οι ίδιοι να έχουν οικονομικό όφελος από αυτό.

Πως μεταχειριζόταν τον ελέφαντα ο ιδιοκτήτης όταν αντιδρούσε

Από την άλλη πλευρά, αν κάποια φορά δεν υπάκουε στις εντολές του αφεντικού του, τότε ο  ιδιοκτήτης του με το μαστίγιο θα τον έδερνε προκειμένου το λάθος να μην επαναληφθεί. Όταν όμως τον ρωτούσαν γιατί είναι τόσο επιθετικός με το ζώο, εκείνος απαντούσε ότι αν δεν ήταν τόσο επιθετικός, ο ελέφαντας θα ήταν επικίνδυνος και ανεξέλεγκτος με τους τουρίστες.

Παρά τις αντιδράσεις, εκείνος συνέχιζε να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στο ζώο του και να τον χρησιμοποιεί για να διασκεδάσει κόσμο στις τουριστικές γωνιές της Ταϊλάνδης.

Όλο αυτό το διάστημα ο ελέφαντας όταν δεν απασχολούταν για την διασκέδαση των τουριστών, ήταν δεμένος με μεταλλικές αλυσίδες και ζούσε μια ζωή… κόλαση. Όταν η ιστορία του Wassana έγινε γνωστή από κάποιους γείτονες, η φιλοζωική οργάνωση Wildlife Friends Foundation έσπευσε να βοηθήσει.

Έτσι, πήρε τον ελέφαντα και του πρόσφερε μια διαφορετική ζωή, αυτή που του αξίζει. Ο Wassana ζει πλέον ελεύθερος, κάνει παρέα με άλλους ελέφαντες, χαίρεται να παίζει με τους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή και ο μόνος λόγος για να κλάψει είναι από χαρά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, τόσο η συγκεκριμένη οργάνωση όσο και η Peta, η μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ηθική μεταχείριση των ζώων, πάνε από γωνιά σε γωνιά και δρουν κατά της εκμετάλλευσης των ζώων που στην Ταϊλάνδη βρίσκεται στο αποκορύφωμα.

https://youtu.be/G5S5jX7lcRg