Έλλειμμα ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και «χαλαρότητα» στην προστασία των περιβάλλοντος, διαπιστώνει η Ελληνική Λύση

Με επιφυλάξεις υποδέχεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο η Ελληνική Λύση και με κύρια σημεία της κριτικής της την απουσία ευνοϊκών προβλέψεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως για τους στρατηγικούς επενδυτές, καθώς και τη «χαλαρότητα» με την οποία αντιμετωπίζεται η προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Β. Βιλιάρδος, το νομοσχέδιο αναφέρεται μόνο σε στρατηγικούς επενδυτές που έχουν τζίρο πάνω από 5 εκατ. ευρώ το έτος και απασχολούν πάνω από 40 εργαζόμενους (ωστόσο αυτού του είδους οι επιχειρήσεις αφορούν μόνο το 7% του συνόλου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα) ενώ δεν αντιμετωπίζει με την ίδια εύνοια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσον αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης, το εργασιακό καθεστώς την φορολογία, τη σκανδαλώδη γραφειοκρατία και τον πειθαρχικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων που κωλυσιεργούν.

Επιπλέον είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για επιχειρηματικά πάρκα όταν δεν έχουμε Κτηματολόγιο, ενώ γενικότερα για τα θέματα της πολεοδομικής νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο τα αντιμετωπίζει με χαλαρότητα και αφήνει ανοιχτά παράθυρα για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών.

©Πηγή: amna.gr