Έλληνας νικητής στον πιο κρύο Μαραθώνιο του κόσμου! (vd)

Έλληνας ήταν ο νικητής στον πιο κρύο Μαραθώνιο του κόσμου, αυτόν που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/4 στον Βόρειο Πόλο.

Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος πέρασε πρώτος την αψίδα του τερματισμού, κρατώντας μία ελληνική σημαία και εν συνεχεία καρφώνοντάς την στο χιόνι, την ώρα που το θερμόμετρο έδειχνε τους -33 βαθμούς Κελσίου!

Τα αποτελέσματα στον πιο κρύο Μαραθώνιο του κόσμου

Στον αγώνα συμμετείχαν 60 αθλητές από περισσότερες από 20 χώρες. Το άκρως απαιτητικό event έλαβε χώρα στο Camp Barneo, γνωστό και ως Camp του Βόρειου Πόλου, το οποίο βρίσκεται 49 χιλιόμετρα από το βορειότερο σημείο του πλανήτη.

Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος διένυσε την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων σε 4 ώρες, 34 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Ο δεύτερος νικητής του αγώνα, ο Μολδαβός Dmitri Voloshin, τερμάτισε σχεδόν μισή ώρα αργότερα από τον Παναθανασόπουλο, κάνοντας χρόνο 5:03:26, ενώ επτά δευτερόλεπτα αργότερα τερμάτισε την αψίδα του τερματισμού ο Αυστραλός David Field.

«Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε ότι είμαι Έλληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα. Αισθάνομαι όπως ένας Εσκιμώος που τρέχει έναν αγώνα στην έρημο», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Παναθανασόπουλος.

Όσον αφορά τις γυναίκες, πρώτη έκοψε το «νήμα» η Κινέζα Guoping Xie, με χρόνο 6:43:20. Δεύτερη ήταν η Πολωνή Joanna Medras και τρίτη η Ρουμάνα Adriana Istrate.

Οι εικόνες από τον αγώνα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές: