Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εμφύλιος ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Πριν από λίγο τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με την οποία ζητούν τα ομόφυλα ζευγάρια να μην γίνονται ούτε ανάδοχοι γονείς, με το επιχείρημα ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να το δεχθεί. Πρόκειται για τη Γεωργία Γεννιά και τους κυρίους Ντιζμάνη και Καραγιάννη.

Οι τρεις βουλευτές υποστηρίζουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί αυτού του είδους τις ρυθμίσεις, καθώς δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και σε ότι αφορά τους αρμόδιους φορείς.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, πάντως, δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες τους επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ομοφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών στο πλαίσιο του συμφώνου συμβίωσης.

«Το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο άλλης πολιτικής παράταξης”»

Ο εμφύλιος που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια και η  επιστολή διαμαρτυρίας των τριών κυβερνητικών βουλευτών προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος έδειξε στους τρεις συναδέλφους του την πόρτα της εξόδου. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο άλλης πολιτικής παράταξης».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Ενημερωτικά το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης». Και συνεχίζει: «Εάν δε συμφωνείτε με την “πολιτική απόφαση του ιδρυτικού του συνεδρίου {….} μπορείτε να παραιτηθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε άλλα πολιτικά κόμματα που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις σας».