Πρεμιέρα e-πλειστηριασμών για χρέη σε εφορία

«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στην εφορία, με τουλάχιστον επτά ακίνητα να έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο… σφυρί.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν ουσιαστικά μία προσπάθεια να πειστεί το Eurogroup ότι εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το ελληνικό Δημόσιο για πρώτη φορά θα διενεργήσει πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική αξία του.

Αν μάλιστα υπάρξουν δύο άγονοι πλειστηριασμοί στον τρίτο και τελευταίο το ακίνητο θα πωλείται ακόμη και κάτω από την εμπορική του τιμή.

Κανένα κάτω από 500.000 ευρώ

Για αρχή πάντως, έχουν ήδη προγραμματιστεί να βγουν «στο σφυρί» τουλάχιστον 7 ακίνητα, με κανένα εξ αυτών να έχει χρέη στο δημόσιο κάτω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα ακίνητα επέλεξαν για να βγουν στον πλειστηριασμό οι ΔΟΥ –ΦΑΕ Ανωνύμων Επιχειρήσεων, το Κέντρο Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου και η Ειδική Μονάδα Είσπραξης μεγάλων οφειλών. Μεταξύ αυτών, δρομολογείται πλειστηριασμός και για διαμέρισμα του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά στην Αγία Παρασκευή.