Ενεργοποιείται η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας έπειτα από 31 χρόνια

Οι δυνατότητες επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Αλγερίας, με έμφαση τις κατασκευές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε χτες στο Αλγέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αλγερία, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών Αμπντελκαντέρ Μεσαχέλ (Abdelkader Messahel), Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Αμντελχάνι Ζααλάνε (Abdelghani Zaalane), Βιομηχανίας Γιούφις Γιουσφί (Youfec Yousfi), Ενέργειας Μουσταφά Γκουιτουνί (Mustapha Guitouni), Τουρισμού Αμπντελκαντέρ Μπενμενσαούντ (Abdelkader Benmessaoud) και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Νουρεντίν Αγιάντι (Noureddine Ayadi), με τους οποίους προέβη σε μια ανασκόπηση των διμερών οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέχρι τα τέλη του 2018 η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας και παράλληλα επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες. Επισημαίνεται πως η τελευταία φορά που διεξήχθη η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας ήταν το 1987.

«Υποδέχθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο. Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρηνική Συμβίωση, στις 16 Μαΐου» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Αμπντελκαντέρ Μεσαχέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ