Ένωση Κεντρώων: «Τα Σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ μόνο με υποσχέσεις»

Τις επιφυλάξεις και τον κίνδυνο «η χώρα μας να επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και αυτοί να δώσουν μόνο υποσχέσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα τους μελλοντικά, γιατί δήθεν δεν προλαβαίνουν μέχρι τον Ιούνιο» υπογράμμισε με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι «όταν ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε ότι πάμε σε λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων με διεθνή σύμβαση που θα καταθέσει ο κ. Νίμιτς στον ΟΗΕ, έσπευσαν κυβερνητικοί κύκλοι να το διαψεύσουν».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η μεν Ελλάδα θα δώσει την ονομασία «Μακεδονία» χωρίς να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ, οι δε Σκοπιανοί θα δώσουν υποσχέσεις για τη δήθεν συμμόρφωση τους. Εμείς δίνουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και αρκούμαστε σε υποσχέσεις και δημιουργείται συμμαχία των άλλων κομμάτων που παραχωρεί στα Σκόπια τη σύνθετη ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία».

Συγκέντρωση στο Βελλίδειο στις 7/5

Στο πλαίσιο όλων αυτών που κατήγγειλε η Ένωση Κεντρώων, το κόμμα πρόσθεσε ότι «θα προχωρήσει σε αγώνα σε όλη τη χώρα για τη ματαίωση του σχεδίου» προαναγγέλλοντας συγκέντρωση τη Δευτέρα 7 Μαίου στο Βελλίδειο συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με σκοπό «την αντίσταση της κοινωνίας».