Enterprise Greece και HEMEXPO στην KORMARINE BUSAN 2019

Για τρίτη συνεχόμενη φορά διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ (Enterprise Greece), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού-HEMEXPO, την ελληνική συμμετοχή, με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Ναυπηγικής και Βιομηχανικού Ναυτιλιακού  εξοπλισμού ΚΟRMARINE BUSAN 2019, από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2019, στην Κορέα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στις ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Η διεθνής έκθεση KORMARINE, η οποία διοργανώνεται από το υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Ενέργειας, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακού Εξοπλισμού και την Ένωση Εταιριών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού της Κορέας, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στον χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού. Στο Μπουσάν, όπως επισημαίνεται, λειτουργούν οι 10 μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρίες της χώρας, μερικές από τις οποίες είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου, ενώ άλλες 40 βρίσκονται στις όμορες περιοχές. Το 2018 το 40% των παγκόσμιων παραγγελιών ανατέθηκαν στα ναυπηγεία της περιοχής.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο BEXCO, με τη  συμμετοχή  1.115 εταιριών από 63 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες, τις δυο πρώτες ημέρες,  ξεπέρασαν τους 25.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Μεταξύ των 14 εθνικών συμμετοχών, (Ιαπωνία, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία, Ελβετία), η ελληνική συμμετοχή, με το μήνυμα «Smart Ship Solutions-Greek Marine Equipment», απέσπασε θετικά σχόλια, καθώς απαρτιζόταν από τις πλέον δυναμικές εταιρίες του κλάδου, οι οποίες πραγματοποίησαν  συναντήσεις θέτοντας τις βάσεις για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν η εταιρεία LALIZAS SA και 6 ελληνικές επιχειρήσεις μέλη της ΗΕΜΕXPO: ERMA FIRST ESK Engineering Solutions SA, Environmental Protection Engineering SA, FARAD SA Heat Exchangers, NANOPHOS, PRISMA Electronics SA και SEABRIGHT SA.
Η πρέσβης της Ελλάδας στη Σεούλ, Ιφιγένεια Κοντολέοντος, κήρυξε την έναρξη της έκθεσης και μαζί με τον σύμβουλο A΄ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σεούλ, Κωνσταντίνο Δίκαρο, επισκέφθηκαν τα περίπτερα  και συνομίλησαν με τα μέλη της Ελληνικής αποστολής.

Ο Ιωάννης Αραμπατζής, διευθύνων σύμβουλος της Nanophos, και o Δημήτρης  Φανουριάδης, διευθύνων σύμβουλος της FARAD, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΗΕΜΕΧΡΟ, δήλωσαν: «Η διεθνής έκθεση Ναυπηγικής και ναυτιλιακού εξοπλισμού ΚΟRMARINE αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου διεθνώς. Τα ελληνικής κατασκευής προϊόντα του ελληνικού βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού που παρουσιάστηκαν είναι άριστης ποιότητας και καινοτόμα και μπορούν να υποστηρίξουν επάξια τα σχέδια ναυπήγησης του Ελληνικού και Διεθνούς Εφοπλισμού. Η ελληνική επιχειρηματικότητα απέδειξε για άλλη μια φορά πως με καινοτόμες ιδέες και επιμονή μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υψηλών απαιτήσεων ναυπηγείων της Νοτίου Κορέας. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας ενίσχυσε περαιτέρω τις υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις των επιχειρήσεων των δύο χωρών, ενώ αποβλέπουμε στην ενίσχυση του όγκου εξαγωγών του κλάδου μας προς την ασιατική χώρα. Η διοίκηση και τα στελέχη του Enterprise Greece υποστήριξαν δυναμικά και αποτελεσματικά τις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν».

Ο Ανδροκλής Σπερελάκης, Account Manager της εταιρείας Λάλιζας ΑΕ σχολίασε ότι «Kormarine για εμάς είναι η μεγαλύτερη ναυπηγική/ναυτιλιακή έκθεση στην Ανατολική Ασία. Πάντοτε μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε συνεργασίες με την ασιατική ναυτιλιακή αγορά και ιδιαίτερα με την κορεατική ναυπηγική βιομηχανία, που είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου».

Ο Γιώργος Φιλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece σχολίασε: «Η εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση KORMARINE 2019 αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού του Enterprise Greece, με στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιριών του κλάδου της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο κλάδος αυτός στη χώρα μας αναπτύσσει μια έντονη δυναμική και διεκδικεί μερίδιο της αγοράς του με το μήνυμα “Smart Ship Solutions-Greek Marine Equipment”. Η παρουσία των ελληνικών εταιριών ήταν αντάξια άλλων χωρών με μεγαλύτερη παραγωγή ναυτιλιακού εξοπλισμού. Ο οργανισμός θα συνεχίσει και στο μέλλον τη συνεργασία με τον κλάδο και τις ενώσεις τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και την περαιτέρω προβολή και προώθηση των καινοτόμων εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού».

 

©Πηγή: amna.gr