Επέστρεψαν οι Ρομά στα Τσαΐρια – Διορία για να φύγουν

Του Αντώνη Τσολναρά
Με Ρομά γεμίζει και πάλι η περιοχή Τσαΐρια στην Περαία, καθώς επέστρεψαν το πρωί της Τετάρτης περίπου 100 άτομα στον παράτυπο καταυλισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μικρό χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας και των δημοτικών αρχών για να «καθαρίσουν» την περιοχή, όμως από ό,τι φαίνεται, η κατάσταση μοιάζει ίδια και χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν, καθώς ήδη βρίσκονται στο σημείο 100 άτομα, τα οποία έστησαν μάλιστα και 25 νέες παράγκες.

«Έδωσαν διορία στους εαυτούς τους»

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής μιλώντας στο Politik.gr, τόνισε πως η επιχείρηση για την οριστική απομάκρυνσή τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως υπάρχει και διορία έως ότου απομακρυνθεί και ο τελευταίος Ρομά από την περιοχή. «Τα 100 άτομα που επέστρεψαν σήμερα το πρωί είναι της γνωστής οικογένειας των Ρομά που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στην περιοχή. Οι εργασίες του δήμου σε συνεννόηση με την Αστυνομία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και είμαστε αποφασισμένοι να “καθαρίσει” οριστικά ο τόπος. Ήδη στο σημείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμασλής, ο οποίος πρόσθεσε πως «έχουν δώσει οι ίδιοι διορία στον εαυτό τους, πως μέχρι 1 Σεπτεμβρίου θα έχουν αποχωρήσει από το σημείο».

Εισαγγελική παρέμβαση για τον καταυλισμό

Υπενθυμίζεται ότι εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αυτοσχέδιο καταυλισμό Ρομά, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης 551 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Να σημειωθεί πως αύριο Πέμπτη, ο δήμαρχος Θερμαϊκού θα έχει συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα των Ρομά.