Επίσκεψη του απεσταλμένου του Τραμπ, Ρίτσαρντ Γρενέλ στο Βελιγράδι

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε σήμερα με τον Ρίτσαρντ Γκρενέλ ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Ο Ρίτσαρντ Γρενέλ άρχισε εχθές τις διερευνητικές επαφές για να ενημερωθεί για τις θέσεις των πολιτικών ηγεσιών του Κοσόβου και Σερβίας και να μεταφέρει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό. Αυτό το μήνυμα μετέφερε άλλωστε εχθές στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι και τον μελλοντικό πρωθυπουργό ‘Αλμπιν Κούρτι.

Το ίδιο είπε και σήμερα στο Βελιγράδι. «Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τους εταίρους μας, την Σερβία και το Κόσοβο σε μία ολοκληρωμένη λύση, για να εξαλείψουν οι εστίες κρίσης στην περιοχή. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν στενά και άμεσα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» διεμήνυσε ο Ρίτσαρντ Γκρένελ κατά την συνάντηση με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε τον Αμερικανό απεσταλμένο για τις σερβικές θέσεις επισημαίνοντας ότι «μία συμβιβαστική λύση που θα προσβλέπει στην σταθερότητα και το μέλλον της περιοχής, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον σεβασμό των θεμιτών συμφερόντων της Σερβίας».

Ο Ρίτσαρντ Γρενέλ συναντήθηκε επίσης στο Βελιγράδι με την πρωθυπουργό της Σερβίας ‘Ανα Μπέρναμπιτς.

 

©Πηγή: amna.gr