Επίθεση σε Συρίγο: Φυλάκιση 18 μηνών στο δεύτερο φοιτητή

Με φυλάκιση 18 μηνών, χωρίς αναστολή αλλά με δικαίωμα εξαγοράς, τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο δεύτερος φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής που κατηγορούταν για την επίθεση τριών ατόμων στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, στο προαύλιο του Πάντειου Πανεπιστημίου, το Φεβρουάριο του 2017.

Ο νεαρός κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα των τριών που είχε εξυβρίσει και χτυπήσει τον καθηγητή. Υποστήριξε, δε, ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση εξαιτίας της μηχανής του που βρέθηκε στο σημείο, την οποία όμως, εκείνη την ημέρα είχε δανείσει στον συγκάτοικό του. Σημειώνεται, ότι ο συγκάτοικος έχει ήδη καταδικαστεί για την επίθεση στον καθηγητή σε 12μηνη φυλάκισης με αναστολή, ενώ ο τρίτος δράστης παραμένει άγνωστος.

Αναγνώριση του φοιτητή από τον Συρίγο

Τη Δευτέρα (7/5), στο δικαστήριο ο καθηγητής αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως εκείνον που τον χτύπησε με ένα σπρέι που κρατούσε και επανέλαβε ότι και οι τρεις δράστες τον χτύπησαν με κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο κ. Συρίγος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αφορμή για το περιστατικό ήταν η αντίδρασή του, όταν είδε έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι.

«Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε “τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;”. Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι», κατέθεσε ο καθηγητής.

Στην πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την καταδίκη με αναστολή του κατηγορούμενου. Ωστόσο, ο πρόεδρος αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή, επικαλούμενος «τις ιδιαίτερες συνθήκες της υπόθεσης και τη φύση του κατηγορούμενου» δίνοντας μόνο δικαίωμα εξαγοράς της ποινής προς 5 ευρώ ημερησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ