Φωτογραφία Αρχείου

Έρχονται στην Ελλάδα Κάρολος και Καμίλα

Ο εορτασμός της ναυτικής συνεργασίας Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας φέρνει στη χώρα μας τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα.

Το πριγικιπικό ζευγάρι, λίγες μόλις ημέρες πριν τον γάμο του γιου του Καρόλου, Χάρι, θα αφιχθεί στην Ελλάδα την επόμενη Τετάρτη το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό αρχικά θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Με την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Γεμάτο» το πρόγραμμά του και την Πέμπτη

Την Πέμπτη το πρόγραμμα προβλέπει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στις 11:30 ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο όπου ο Πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Έπειτα θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό – καταδρομικό “Γ. Αβέρωφ”, και την Τριήρη “Ολυμπιάς” του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το ξεχωριστό πρόγραμμα της Δούκισσας περιλαμβάνει επίσκεψη στην Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Την Παρασκευή ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν την Κρήτη και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

 

Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.