Έργα συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων Χαλκιδικής

Έργα συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων και στην επαρχιακή οδό Μουδανίων – Ποτίδαιας – Κασσανδρείας Χαλκιδικής πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τη διακήρυξη του έργου, προϋπολογισμού εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα προωθούνται και άλλα έργα συντηρήσεων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.
    Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Υποδοµών & ∆ικτύων Πάρις Μπίλλιας, τόνισε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του ανοιχτού διαγωνισμού  ενώ έκανε λόγο για έργα συντήρησης της εθνικής οδού που περιλαμβάνουν αντικαταστάσεις τάπητα και στηθαίων, στα σημεία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ασφαλτοστρώσεις, κούρεμα χόρτων, κλάδεμα δέντρων και διαγραμμίσεις. 
    Το έργο των συντηρήσεων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων και στην επαρχιακή οδό Μουδανίων – Ποτίδαιας – Κασσανδρείας είναι τριετούς διάρκειας, αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα εξάμηνο και εντάσσεται στο ευρύτερο μεγάλο πρόγραμμα συντηρήσεων της Περιφέρειας. «Έχουν έρθει χρήματα και προσπαθούμε με τα χρήματα αυτά να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν τα χρόνια που δεν υπήρχαν ανάλογες πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» τόνισε ο κ. Μπίλλιας. 
    Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος όπως έγινε γνωστό, ήδη εγκρίθηκε από το οικονομικό παρατηρητήριο των ΟΤΑ.

©Πηγή: amna.gr