Ερντογάν: Με βήμα ταχύ οι εργασίες για βοήθεια στη Λιβύη

Ραγδαία εξελίσσονται τα γεγονότα στο μέτωπο της Λιβύης αφού, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανό να επισπεύσει τις διαδικασίες αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική κρατική τηλεόραση (TRT), ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ έχει στείλει ειδοποίηση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με την οποία τούς γνωστοποιεί ότι το αίτημα της κυβέρνησης της Λιβύης αναμένεται να φτάσει στην τουρκική Βουλή τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Τουρκία: Η ειδοποίηση στους βουλευτές

«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη Λιβύη, το αίτημα της λιβυκής Βουλής αναμένεται να έρθει στην Εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και η κοινοβουλευτική ομάδα να συγκληθεί στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου. Επομένως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να προσαρμόσουν αναλόγως το πρόγραμμά τους και να έτοιμοι να παρουσιαστούν στην ημέρα και την ημερομηνία που θα οριστεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε ανακοινώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τουρκικό κοινοβούλιο θα εξετάσει το αίτημα της Τρίπολης στις 7 Ιανουαρίου. Πιθανολογείται ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη με τα στρατεύματα του Στρατάρχη Χάφταρ να βρίσκονται δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, ο Τούρκος Πρόεδρος να επισπεύδει τις διαδικασίες.