Ερώτηση 15 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για την πτώχευση της Thomas Cook

Ερώτηση για τους κλυδωνισμούς στον ελληνικό τουρισμό από την αιφνίδια χρεοκοπία του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, κατέθεσαν 15 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, η οποία απευθύνεται προς τους υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.κ. Θεοχάρη, Σταϊκούρα, Δένδια, Γεωργιάδη και Βρούτση.

«Η ανησυχία για την επίπτωση της πτώχευσης στο ελληνικό τουρισμό και εν γένει στην ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς, όπως ανέφερε o υπουργός Τουρισμού, η Thomas Cook ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε διακίνηση αριθμού τουριστών στη χώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι έφτασαν τα 3 εκατομμύρια», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα ερωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς, ποια μέτρα άμεσης ανακούφισης εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις ζημιωθείσες επιχειρήσεις και ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει μέσω του ΕΟΤ, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της πτώχευσης και να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στην τουριστική αγορά.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.