Έσπασε το φράγμα των 100 βαθμών στο καλλιτεχνικό πατινάζ η Δήμητρα Κόρρη

Ιστορικό ρεκόρ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των πανελλήνιων αγώνων καλλιτεχνικού πατινάζ το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Η Δήμητρα Κόρρη του συλλόγου Τάρανδος έσπασε το φράγμα των 100 βαθμών με 105,06 συνολική βαθμολογία (άθροισμα σύντομου και ελεύθερου προγράμματος).

Στην κατηγορία των νεανίδων, η Ελισάβετ Βούλγαρη του συλλόγου Huskies προσέγγισε τους 100 βαθμούς με ατομική επίδοση 94,74.

Στις «μικρές» κατηγορίες

Εντυπωσιακές οι μικρές Στέλλα Μακρή απο τους Άβαντες με 40,26 βαθμούς και η Αγάπη Πετροπουλέα από την Τρίαινα με 35,24.

Διακρίθηκαν, επίσης, στις κατηγορίες τους οι Βαλεντίνα Παπαδοπούλου της Τρίαινας με 25,65, Μελίνα Μακρή των Αβάντων με 33,34 και Μαλαματένια Καραγιάννη της Τρίαινας με 27,33.

Αξιόλογη παρουσία του νεαρού Άγγελου Εμμανουήλ με βαθμολογία 24,68.

Στο Οpen πρώτευσε η Δέσποινα Γονιδάκη του Φοίνικα με 23,62 βαθμούς.

Να σημειωθεί πως στις παραπάνω κατηγορίες διεξάγεται μόνο το ελεύθερο πρόγραμμα.

Αξιόλογη και η εκτός συναγωνισμού παρουσία της Κύπριας Ντανιέλας Υψαρίδη με 65,74 βαθμούς συνολικά.

Γενικά, το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) διεξήχθη σε υψηλά οργανωτικά επίπεδα στο παγοδρόμιο Iceberg του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στις 14 και 15 Απριλίου 2018. Στους αγώνες συμμετείχαν ένας αθλητής και 38 αθλήτριες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε οχτώ κατηγορίες.

Για την αξιολόγηση των παγοδρόμων κλήθηκαν από την ΕΟΧΑ και συμμετείχαν εφτά επιφανείς διεθνείς κριτές, δύο από την Ελλάδα και πέντε από το εξωτερικό.

Επίσης, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΧΑ, Δημοσθένης Γυρούσης.

Οι νεαροί παγοδρόμοι ενθουσίασαν τους θεατές για την αγωνιστική τους ποιότητα και έστειλαν ελπιδοφόρο μήνυμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Χάλκινη Βαλκανιονίκης

Η αθλήτρια του Ταράνδου Δήμητρα Κόρρη είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στην κατηγορία γυναικών (senior ladies) των Βαλκανικών Αγώνων Καλλιτεχνικού Πατινάζ, που διεξήχθησαν στο Celje της Σλοβενίας στις 30 Μαρτίου 2018.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1989 που Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών σε ένα Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία νεανίδων (junior ladies) η Ελισάβετ Βούλγαρη, αθλήτρια των Χάσκις, κατετάγη στην 11η θέση.