Εθνικός Αστέρας: «Ενας Ισπανός ελληνιστής ποιητής, στην ποδοσφαιρομάνα Καισαριανή»

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Αστέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής, υπό την αιγίδα του δήμου και του Ινστιτούτου Θερβάντες, , στις 19.30 συνδιοργανώνουν με την διεθνή επιθεώρηση ποίησης ΕΡΑΤΩ  και την πανελλαδική  πρωτοβουλία φιλάθλων ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ, εκδήλωση με θέμα: «Ενας Ισπανός ελληνιστής ποιητής, στην ποδοσφαιρομάνα Καισαριανή». 
 Τιμώμενος ποιητής ο Άλμπερτ Γκραθία Ερνάντες, γεννημένος στη Βαλένθια το 1949. Είναι ποιητής βραβευμένος,ψυχαναλυτής στο επάγγελμα,ελληνιστής και γνωστός στιχουργός. 
 Συνεργάστηκε από το 1987 μέχρι σήμερα με την γνωστή καλλιτέχνιδα και τραγουδίστρια Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ.Το 1992 μετέφερε εικοσιτέσσερα τραγούδια στα καταλανικά ελλήνων ποιητών μελοποιημένων από τον Μίκη Θεοδωράκη που ερμηνεύτηκαν από την τραγουδίστρια Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ. 
 Ποιήματά του θα απαγγείλουν, μεταφρασμένα στα ελληνικά, οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, Σωτήρης Παστάκας, Στέλιος Καραγιάννης, Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου και η ηθοποιός Ουρανία Μπάσλη. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Ισπανός ελληνιστής συγγραφέας Μπαρτομέου Φέρα και θα διαβασθούν κείμενά του. 
 Θα εκτεθούν πίνακες με θέμα το ποδόσφαιρο, των ζωγράφων, Π. Ζουμπουλάκη, Ι. Παπανελόπουλου, Β. Διονυσόπουλου, Ν. Οικονομίδη.   
 

©Πηγή: amna.gr