Πολύ κοντά σε συνάντηση Τραμπ – Γιονγκ Ουν

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ οι προσπάθειες που γίνονται για μια συνάντηση με τον ομόλογό του στη Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν εντείνονται και αυτή δεν θα πρέπει να θεωρείται πλέον πολύ μακριά.

«Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα» έγραψε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Ν. Τραμπ.

Στο Twitter δε, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως ενημέρωσε για την επικείμενη συνάντηση και τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Μέχρι τον Ιούνιο η συνάντηση

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Τραμπ πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι τον Ιούνιο σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής. Σ’ αυτό έχει συμβάλει σημαντικά και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος από την εποχή που ήταν ακόμη επικεφαλής της CIA είχε συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής που είχε κρατηθεί μυστική.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζονται «δύο ή τρεις» περιοχές για τη συνάντησή του με τον Γιονγκ Ουν και στη συνέχει ανέφερε ότι «οι πιθανές χώρες για τη φιλοξενία είναι δύο».