Έτοιμος να πατήσει το… κουμπί ο Τραμπ για τη Συρία

Έτοιμος να πατήσει το κουμπί για τη Συρία είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ πως είναι έτοιμος να προτείνει στρατιωτικές επιλογές στον πλανητάρχη ως αντίποινα για τη χημική επίθεση στη Ντόπα.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο Τζιμ Μάτις σε ερώτηση που του έγινε αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ενοχή του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αφού υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να αξιολογεί τις πληροφορίες.

Στο μεταξύ το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει λόγο για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θέλει να αναλάβει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε απάντηση για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Βρετανία

«Το κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτήθηκε από το BBC για τις εξελίξεις στη Συρία και την αντίδραση του Λονδίνου.

«Προφανώς, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Προφανώς θα πρέπει να υπάρξει, τώρα, ένα αίτημα για πολιτική διαδικασία με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια κλιμάκωση ακόμη χειρότερη απ’ ό,τι είναι σήμερα».

Λίγο νωρίτερα, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα ζητήσει να συγκληθεί το βρετανικό κοινοβούλιο για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Συρία.