Έτσι απαντάν οι βλάχοι στον Κωστόπουλο για το «ξεβλάχιασμα»

Μετά την ατάκα που είπε σε συνέντευξη του ο Πέτρος Κωστόπουλος πως για το «ξεβλάχιασμα»  της Ελλάδας ευθύνεται αυτός, έγινε αμέσως το νούμερο 1 σε καυστικά σχόλια στο twitter και το facebook.

Η ακριβής φράση του παρουσιαστή – επιχειρηματία ήταν «ξεβλάχεψα την Ελλάδα με τα περιοδικά μου». Στον Κωστόπουλο όμως θέλησαν να απαντήσουν οι βλάχοι και συγκεκριμένα ο πρόεδρος «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας», Αποστόλης Καψάλης μέσα από τη συνέντευξη του στην Εφημερίδα Συντακτών.

Ο Αποστόλης Καψάλης είναι εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο δημοσιογράφος των ρώτησε: «Εσάς, σας ξεβλάχεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος;» και η απάντηση του Καψάλη ήταν: «Ευτυχώς, όχι!».

«Δεν με ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», γιατί η ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και  των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή  πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής», πρόσθεσε ο Αποστόλης Καψάλης για τον Κωστόπουλο.

«Στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησε το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας» και κατέληξε λέγοντας: «Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά, και εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο θα σας φέρουν χοντρό αλάτι».

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μετά την «αντεπίθεση» που δέχθηκε από τον Αποστόλη Καψάλη απάντησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο instagram:

«Τώρα θύμωσα! Θα βάλω και τον Ερντογάν να κάνει πόλεμο!».