ΕΥΑΘ: Ολοκληρώνεται το δεύτερο έργο σύνδεσης των υδραγωγείων Αλιάκμονα -Αραβησσού

Ολοκληρώνεται το δεύτερο μεγάλο έργο υποδομής, που θα κάνει πραγματικότητα τη σύνδεση των υδραγωγείων Αλιάκμονα – Αραβησσού, για την εναλλακτική υδροδότηση του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Με το έργο, που αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλάνου επενδύσεων και αναπτυξιακών υποδομών της ΕΥΑΘ και αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου, διασφαλίζεται πλέον η βέλτιστη διαχείριση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού και κατ’ επέκταση η βελτίωση της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ ΑΕ).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, που θα γίνουν στη συμβολή των οδών Αγίου Νέστορος με Λαγκαδά, χαλύβδινος αγωγός διατομής Φ500 θα συνδεθεί με υφιστάμενο χαλύβδινο αγωγό Φ1400, ο οποίος «έρχεται» από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (ΕΕΝΘ), τροφοδοτώντας την πόλη με νερό από τον Αλιάκμονα. Με τον τρόπο αυτόν, το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει πλέον τη δυνατότητα εναλλακτικής υδροδότησής του από τον Αλιάκμονα και την ΕΕΝΘ, εκτός από την Αραβησσό που ήταν μέχρι σήμερα ο μοναδικός υδροδότης του, δίνοντας τις επιπλέον λύσεις που είχε ανάγκη η πόλη εδώ και πολλά χρόνια.
Με την αποθήκευση ύδατος σε δεξαμενές και με κατάλληλους χειρισμούς από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ πριν από την έναρξη των βασικών εργασιών, θα εξοικονομηθούν ικανές ποσότητες νερού, ώστε η διακοπή υδροδότησης για ένα τόσο μεγάλο έργο να περιοριστεί στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 1/12/2019 έως και νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας. Οι περιοχές οι οποίες αναμένεται να επηρεαστούν είναι η Καλαμαριά, η Πυλαία και το Πανόραμα. 
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα συνεργεία της εταιρείας θα καταβάλουν προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών. Οσοι ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του έργου και το χρονοδιάγραμμα πλήρους επαναφοράς της υδροδότησης μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοτόπο της ΕΥΑΘ, www.eyath.gr, ή να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 11124._

©Πηγή: amna.gr