Ευρεία συνάντηση εκπροσώπων και φορέων του Δήμου Πειραιά με την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη

  Το παράνομο εμπόριο, το κυκλοφοριακό, αλλά και η έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά ήταν τα κυρίαρχα θέματα που συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την διάρκεια ευρείας συνάντησης χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

     «Το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό ζήτημα που πλήττει τον εμπορικό κόσμο και αμαυρώνει την εικόνα της πόλης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχέδιο, συνέπεια και οργάνωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ζήτησε, δε, από τον κ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει τον Πειραιά ως την πόλη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, το οποίο αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της πόλης.

     «Με κοινή προσπάθεια μπορούμε να μειώσουμε το παρεμπόριο και παράλληλα να προσθέσουμε στην “ατζέντα” κι άλλα θέματα προκειμένου να τα επιλύσουμε. Τα προβλήματα δεν λύνονται ως “διά μαγείας”. Είδα στον υπουργό μία αποφασιστικότητα και μένει να εστιάσουμε σε αυτά και να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία μπορεί να βοηθήσει και με τη στήριξη των βουλευτών, είτε να ολοκληρωθούν είτε να ξεκινήσουν σημαντικά έργα υποδομών, ώστε να διευκολύνουμε γενικότερα τη λειτουργία της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

     Εκτός, όμως, από το παράνομο εμπόριο, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δημοτική αστυνομία, στην οποία, όπως σημείωσε ο κ. Μώραλης, μέχρι πρότινος υπηρετούσαν 19 άτομα, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν άλλα 10. Παρ’ όλα αυτά, το δυναμικό δεν επαρκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί μία λύση, καθώς οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος, τουλάχιστον σε επίπεδο πρόληψης.

     Παρόντες στην σύσκεψη ήταν βουλευτές του Πειραιά, εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της πόλης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας και της Τροχαίας Πειραιά.

     Β.Π

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.