Εξηγήσεις καλείται να δώσει στη Βουλή ο Άρης Φωκάς

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής θα βρεθεί την Τρίτη (17/4) ο Άρης Φωκάς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και το σύνθημα «να καεί, να καεί η π…να η Βουλή» που τραγούδησε.

Την κλήση του στην Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από την παρουσία του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων στο συλλαλητήριο των οπαδών του «Δικεφάλου» του Βορρά.

Ζητά συγγνώμη σε επιστολή του ο Άρης Φωκάς

Εν τω μεταξύ, ο Άρης Φωκάς ζητάει συγγνώμη για το περιστατικό, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, την οποία κοινοποίησε και στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων.

«Σχετικά με το θέμα της συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παραβρέθηκα, σας δηλώνω ότι καμία πρόθεση δεν είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους», αναφέρει σχετικά ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

«Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού», προσθέτει.

Την τιμωρία του ζητά ο Γιώργος Καρράς

Εξάλλου, με επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Καρράς, κατηγορεί τον κ. Φωκά ότι υιοθέτησε υβριστικά, διχαστικά και αντιδημοκρατικά συνθήματα οπαδών και ότι με τη συμπεριφορά του ενδεχομένως να παραβιάζει και τον όρκο του βουλευτή.

Παράλληλα, ζητά να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής.