INTIME

Φάμελλος για Μαρινάκη: «Δεν κάνουμε τα χατίρια κανενός»

«Η πολιτική μας δεν εξαρτάται από μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, κληθείς να σχολιάσει το περιβόητο περιστατικό με το τηλεφώνημα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Είναι ευρέως γνωστό, ότι η πολιτική μας είναι ανοικτή και διάφανη, δεν εξαρτόμαστε από κανέναν και δεν κάνουμε τα χατίρια κανενός. Αυτός είναι και ο λόγος της εκλογής μας, ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5».

Οι καναλάρχες και τα «δάνεια με αέρα»

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ, μάλιστα, σημείωσε ότι  πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η αποτροπή απειλών και πιέσεων στην κοινωνία και η επαναφορά της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης  σε όλα τα επίπεδα.

«Ήταν σύνηθες η πολιτική να υποχωρεί μπροστά σε πιέσεις και συμφέροντα, ιδιαίτερα στα συμφέροντα των λίγων, διότι οι εξυπηρετήσεις δεν αφορούσαν όλη την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα ή εταιρείες», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, δεν έπαιρναν όλοι δάνεια με “αέρα”, αλλά μόνο οι καναλάρχες, οι οποίοι ήταν αρεστοί και στήριζαν το σύστημα εξουσίας. Δεν είχαν όλες οι εταιρείες πρόσβαση στην αγορά φαρμάκου, υπήρχαν ειδικά συμβόλαια μόνο για την Novartis».

Ως εκ τούτου, «όχι μόνο δεν μας επηρεάζουν οι πιέσεις, αλλά μας επιβεβαιώνουν και ενισχύουν την επιλογή μας να εκλείψει οποιαδήποτε διαδικασία πίεσης και προσωπικών συμφερόντων στην άσκηση πολιτικής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δημοσιοποιούμε οποιαδήποτε επικοινωνία», συμπλήρωσε.

Τι είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τις εκλογές

Ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, απάντησε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα από την κυβέρνηση και πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρο ότι θα ολοκληρωθεί η τετραετία, καθώς και όλες οι πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

«Θέμα εκλογών θέτει συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης και μερίδα του Τύπου που τον στηρίζει. Όποιος λοιπόν θέλει να υποστηρίξει τον κ.  Μητσοτάκη και όχι την πρόοδο της χώρας, όποιος εμμένει ακόμα και τώρα στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αγνοώντας σκοπίμως τη θετική πορεία της χώρας, η οποία επιβεβαιώνεται και από τους θεσμούς, ας το κάνει», σχολίασε.

Μάλιστα, υποστήριξε πως όσοι επιμένουν στο σενάριο των εκλογών «προφανώς και δεν έχουν πολιτική ατζέντα. Δεν έχουν πρόταση για τη χώρα. Δεν έχουν στρατηγική» και «ενδιαφέρονται μόνο για την επιστροφή της οικογενειοκρατίας και την μονομερή και άδικη άσκηση της πολιτικής».

Πρόσθεσε, επίσης, πως ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος, αταλάντευτος και σταθερός ως προς το ζήτημα των εκλογών και υποστήριξε πως όσοι θέτουν το ζήτημα στο όνομα της οικονομίας, παραβλέπουν ότι οι παραγωγικοί φορείς δηλώνουν ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά πορεία εξόδου από το πρόγραμμα και την επιτροπεία.

«Να μην επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν»

Κλείνοντας, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «η Ελλάδα υλοποιεί την έξοδο από τα μνημόνια προς όφελος της εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας» και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Αντίθετα, θέλουμε να βελτιώσουμε τους όρους της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, να αναδιανείμουμε το υπερπλεόνασμα σε αυτούς που το παρήγαγαν, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και τους νέους επιστήμονες. Η πολιτική για τους πολλούς είναι εξ ορισμού προοδευτική πολιτική».