Φίλης για Καμμένο: «Να λέει την άποψή του, όχι όμως να παράγει πρακτική πολιτική»

Για την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, τους πανηγυρισμούς κυβερνητικών στελεχών για την έξοδο από τα μνημόνια αλλά και τον επανυπολογισμό των συντάξεων μίλησε ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ και αρχικά μίλησε για την έξοδο από τα μνημόνια.

«Είναι άλλο πράγμα να έχεις δυνατότητες και άλλο να θριαμβολογείς. Είμαστε μπροστά σε δυνατότητες που προκύπτουν από την πολιτική της κυβέρνησης με μνημονικούς καταναγκασμούς. Τώρα είναι η στιγμή να συζητήσουμε για μέτρα ελάφρυνσης των βαρών του λαού».

«Να αλλάξει ο νόμος για τις συντάξεις χηρείας»

Αναφερόμενος στις συντάξεις τόνισε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων καθώς αυτό θα φέρει μειώσεις.

«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τις συντάξεις χηρείας. Δεν μπορείς να κόψεις από τους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ. Να αλλάξει τώρα. Τα 3,5% πλεονάσματα θα δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και θα αφαιρέσουν χρήματα από την ανάπτυξη. Πρέπει να υπάρχει μείωση».

Τέλος σχετικά με τη συνεργασία που υπάρχει με τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κυβερνητική διγλωσσία, η κυβέρνηση εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπ. Εξωτερικών. Ο υπουργός Άμυνας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του, όχι όμως να παράγει πρακτική πολιτική».