Φίλης: «Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο;»

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την παρουσία του στο Καστελόριζο άσκησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Φίλης.

«Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Γιατί να χορεύουμε; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του» ήταν η καυστική απάντηση του πρώην υπουργού Παιδείας για τον πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στα επίσημα στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη για τις μειώσεις συντάξεων έως και 45%.

«Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ. Και ρωτάω τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο και αλλού;».

«Εγώ δε μιλάω με σχήματα λόγου»

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τόσο καθαρή έξοδο όσο και ο ουρανός του Καστελόριζου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε και πάλι.

«Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία. Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία. Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο».