«Η Ιουλία Σκριπάλ απέρριψε την προξενική συμπαράσταση της Ρωσίας»

Η Ιουλία, η κόρη του Σεργκέι Σκρίπαλ, η οποία μαζί με τον πατέρας της δηλητηριάστηκαν στη βρετανική πόλη Σάλσμπουρι, απέρριψε την προσφορά υποστήριξης της ρωσικής πρεσβείας, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού Φόρειν Όφις.

Ο εκπρόσωπος όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ανέφερε ότι «Είχαμε προηγουμένως περάσει την προσφορά της Ρωσικής πρεσβείας για προξενική υποστήριξη στην Ιούλια.[…]Είναι ελεύθερη να αποφασίσει εάν επιθυμεί να επιδιώξει αυτό. Μέχρι σήμερα, καταλαβαίνουμε ότι δεν το έχει πράξει».

Η δηλητηρίαση των Ιουλία και Σεργκέι Σκριπάλ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λονδίνου, πίσω από την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπουρι στην νοτιοδυτική Αγγλία βρίσκεται το Κρεμλίνο. Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Άμυνας (DSTL) στο Πόρτον Ντάουν, Γκάρι Άτκινχεντ, δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι οι Βρετανοί ειδικοί δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν την προέλευση του νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σκρίπαλ και της κόρης του.