Φωτογραφία μαθητή από τον Αξιό συγκίνησε και πήρε το πρώτο βραβείο

Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Αξιού, Γιώργος Ρόμπας, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στη Φωτογραφία, στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018.

Ο νεαρός μαθητής αποτύπωσε με το φωτογραφικό φακό του την αγωνία για το νέο, τον προβληματισμό και τη μελαγχολία για ό,τι αφήνει πίσω του το πρόσωπο που αναγκάζεται να ξενιτευτεί, καθώς το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μια ξενιτιά η πατρίδα σου».

Συγχαρητήρια Φωτόπουλου στον Γιώργο Ρόμπα για το πρώτο βραβείο

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον μαθητή του ΓΕΛ Αξιού για τη διάκριση αυτή που έχει πανελλήνιο χαρακτήρα. Μπορεί οι τέχνες να μην έχουν τη μαζικότητα του αθλητισμού, αυτό ωστόσο δεν μειώνει σε τίποτε την πρωτιά. Είναι αξιέπαινο το σχολείο που συμμετείχε στους Αγώνες, οι εκπαιδευτικοί όπως και οι γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθούν το δρόμο των τεχνών», σχολίασε ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το μεγαλείο των πολιτισμών στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπως της Αθήνας του Περικλή, ο αιγυπτιακός πολιτισμός κ.α., είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη των τεχνών. Γιατί οι τέχνες προάγουν το ήθος, τις δεξιότητες, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα».

Συμμετοχές μαθητών από 37 Γυμνάσια και Λύκεια

Τους αγώνες διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και με τη συμμετοχή 600 τουλάχιστον μαθητών από 37 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας.

Στους Αγώνες Τέχνης οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video. Η κριτική επιτροπή για κάθε κατηγορία ήταν τριμελής και αποτελούνταν από εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών, με αδιαμφισβήτητο κύρος και αξία.