Φοβήθηκε επίθεση και εγκατέλειψε το παλάτι του ο Άσαντ

Ο φόβος πυραυλικών επιθέσεων των ΗΠΑ οδήγησε τον Μπασάρ Αλ Άσαντ να εγκαταλείψει το παλάτι του και να βρει καταφύγιο στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ.

Η  βάση αυτή βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Λατάκια της Συρίας και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Baghdad Post ο πρόεδρος της Συρίας βρίσκεται κλεισμένος σε ένα δωμάτιο που δεν έχει παράθυρα και κουρτίνες, ενώ δεν υπάρχουν και άλλοι Σύροι αξιωματούχοι.

Μάλιστα ο Ασαντ εθεάθη να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό συνοδεία ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα δε με όσα τονίζουν αναλυτές τη διακυβέρνηση της χώρας έχουν αναλάβει προσωρινά και απο κοινού Ρωσία και Ιράν, υπό το φόβο να μην αποκαλυφθεί η θέση του Σύρου προέδρου.

Στο στόχαστρο και οι επαύλεις του

Εκτός από το προεδρικό μέγαρο στο στόχαστρο επιθέσεων μπορούν να βρεθούν και οι επαύλεις του Αλ Άσαντ.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν βρετανικές εφημερίδες που κάνουν λόγο για μία επιχείρηση «σοκ και δέους» κατά του Σύρου προέδρου.

Πηγή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στη «Mirror» ότι οι επιθέσεις αντιποίνων του 2017 κατά του Άσαντ είχαν μικρό αντίκτυπο. 

«Αυτή τη φορά η αίσθηση είναι ότι μπορεί να χτυπήσεις το στρατό του Άσαντ, αλλά αυτό δεν τον επηρεάζει προσωπικά, άρα πρέπει να δεχθεί ένα πλήγμα κάπου που να τον πονέσει. Είναι πολύ πιθανό να δούμε μια επίθεση μεγαλύτερη και πιο ευρείας κλίμακας αναφορικά με τους στόχους – πιθανώς και σε παλάτια και άλλες κατοικίες. Αν χτυπηθεί κι ο Άσαντ κατά την επίθεση αυτή αυτό δεν θα ανησυχήσει την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία».