Γ. Αμανατίδης: «Θέλουμε συνολική συμφωνία για το Σκοπιανό»

«Θέλουμε συνολική συμφωνία για το Σκοπιανό» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον Real Fm 97,8% και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-Σκοπίων  ο κ. Αμανατίδης εκτίμησε πως «είναι κρίσιμες οι συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών», προσθέτοντας πως η Ελλάδα επιδιώκει μια «συνολική συμφωνία, η οποία δεν θα αφήνει ανοιχτά θέματα», ούτε πεδίο συγκρούσεων».

«Αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία»

Αμέσως μετά το Σκοπιανό για το οποίο είπε ότι η Αθήνα επιδιώκει συνολική συμφωνία ο κ. Αμανατίδης ρωτήθηκε και για την ελληνοτουρκική κρίση, με τον υφυπουργό Εξωτερικών να καλεί την Τουρκία να αποφασίσει αν θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πορεία. «Δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και ταυτόχρονα με εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Όλες μας οι ενέργειες εκπορεύονται από αυτή την αντιμετώπιση, που είναι μια συμπεριφορά ευθύνης που δείχνει τη δύναμή που έχουμε» ανέφερε, σχολιάζοντας την ένταση των τελευταίων μηνών.

Τέλος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι «προσπαθεί να εμφανιστεί ως μια περιφερειακή δύναμη προς ανατολάς, αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία».