Γ. Καλλιάνος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ευνούχισε την αστυνομία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση, ευνούχισε την αστυνομία» τόνισε στον Flash Radio 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.

Καλούμενος να απαντήσει στα περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως: «αν υπάρχουν κάποια περιστατικά αστυνομικής βίας, εδώ είμαστε, να πάμε στη δικαιοσύνη. Αλλά από την άλλη η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, θα δείξουμε νόμο και τάξη στη χώρα και όχι ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν γίνεται ο καθένας κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη χώρα και να λειτουργεί ως σκληροπυρηνικός επαναστάτης ιδεολόγος, ο οποίος θα διαπράττει τρομοκρατικές ενέργειες».

«Κακόμοιρη η αστυνομία επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Μάλιστα, ο κ. Καλλιάνος χαρακτήρισε ως «κακόμοιρη» την αστυνομία επί κυβέρνησεως ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «δεν της έδιναν το δικαίωμα να δουλέψει όπως έπρεπε να δουλέψει. Ευνούχισαν την αστυνομία», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τη δουλειά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καθώς όπως τόνισε, «πρόσφατα περπάτησα στην Αθήνα και κάθε 100 μέτρα συναντούσα αστυνομικούς. Ένιωθα μεγάλη ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος και επισήμανε πως «η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην αστυνομία».

Σχετικά με την όξυνση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο κ. Καλλιάνος τόνισε πως «έχουμε κάνει γνωστό πλέον και στην Ευρώπη μέσω του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ότι υπάρχει μία χώρα που προκαλεί χωρίς να υπάρχει λόγος. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι ισχυρή, ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, προσπαθεί να φτιάξει συμμαχίες και πράγματι φτιάχνει συμμαχίες, εβδομάδα με τη βδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.

«Πρόσωπο κοινής αποδοχής θα διαλέξει ο Κ. Μητσοτάκης για τη θέση του ΠτΔ»

Για την επιλογή του ΠτΔ και για το αν θα προκαλέσει κλίμα εσωστρέφειας εντός του κόμματος, ο κ. Καλλιάνος επισήμανε πως «θα πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε ότι θα προκληθεί εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε κατά γράμμα αυτά που λέει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξει ένα άτομο κοινής αποδοχής, έναν επιστήμονα, που έχει κύρος και θα είναι ασφαλώς πολύ δύσκολο να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να τον ψηφίσει».

«Ναι στους πρόσφυγες, όχι στους παράνομους μετανάστες»

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει μία διαφορετική πολιτική σε σχέση με την προηγούμενη. Θα δούμε μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν, πρέπει να υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να στοιβάζονται οι μετανάστες. Θα υπάρχει γρήγορος διαχωρισμός μεταναστών-προσφύγων. Οι παράνομοι μετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες τους και θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα των προσφύγων που έρχονται από εμπόλεμες χώρες. Ναι στους πρόσφυγες, όχι στους παράνομους μετανάστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.

«Με πόνεσε η Συμφωνία των Πρεσπών»

Σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «με πόνεσε», ενώ επισήμανε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να λυάνουμε τα αρνητικά αποτελέσματα της Συμφωνίας», τόνισε ο κ. Καλλιάνος.

Ακούστε το ηχητικό: