Γ. Κουτσομύτης: Η ασφαλής ζώνη είναι μία πρόφαση για την Τουρκία

 «Η εσωτερική πολιτική ανάγκη του κ. Ερντογάν να πετύχει κάποια εθνική επιτυχία στο επίπεδο της Συρίας είναι ο πρώτος παράγοντας που προκάλεσε τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία δήλωσε ο διευθυντής του Kappa News και αρθρογράφος του Liberal, Γιάννης Κουτσομύτης μιλώντας στoν Flash99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

«Στην Τουρκία έχει γίνει κεντρικό πολιτικό ζήτημα η επίλυση του ζητήματος της Συρίας από τη στιγμή που η κουρδική οργάνωση το PYD έχει καταφέρει να ελέγχει περίπου 350 χιλιόμετρα της συροτουρκικής μεθορίου. Αυτό για το τουρκικό κατεστημένο είναι αιτία απολέμου και έτσι ο κ. Ερντογάν έχοντας και ουσιαστική πίεση και από το εσωτερικό του λόγω της συνεργασίας που έχει με τους γκρίζους λύκους και της ανησυχίας που έχει για την απώλεια επιρροής που έχει σιγά σιγά στην τουρκική κοινωνία είδαμε και την απώλεια του δήμου της Κωνσταντινούπολης» πρόσθεσε ο κ. Κουτσομύτης.

Μάλιστα, o κ. Κουτσομύτης  σχολίασε πως η ασφαλής ζώνη «είναι μια πρόφαση για την Τουρκία και μάλιστα για πολύ χειρότερα πράγματα».