Γ. Ορφανός: «Κακό το ξεκίνημα του Κ. Ζέρβα»

Αιχμές κατά του Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός, ο οποίος μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι»,  τόνισε πως «η επιλογή του νέου δημάρχου να απευθυνθεί σε πρόσωπα, ενώ είχε ξεκινήσει συζητήσεις με τις παρατάξεις, είναι σε λάθος κατεύθυνση».

Ο κ. Ορφανός αναφορικά με το θέμα του «Κλεισθένη» τόνισε πως «ο εκλογικός νόμος και το Σύνταγμα δεν επιτρέπει ατομικές υποψηφιότητες, δίνει τη δυνατότητα σε παρατάξεις. Τα πρόσωπα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και δεν το κάνουν σε καμία περίπτωση. Η επιλογή Ζέρβα να μην συνεργαστεί με παρατάξεις -ενώ ήδη είχαμε συζητήσει και για το πρόγραμμα για το καλό της Θεσσαλονίκης-, οδηγεί σε αλλοτριώσεις της συνείδησης σε εκείνους που μετέχουν σε όλη αυτή τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως «η ατομική συνεννόηση υποκρύπτει πολλά».

«Αρνητικό το ξεκίνημα Ζέρβα»

Ως «αρνητικό» χαρακτήρισε το ξεκίνημα του Κ. Ζέρβα ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, και αυτό γιατί «το γεγονός ότι προσπαθεί να διεμβολίσει τις άλλες παρατάξεις, δεν βοηθάει στην έννοια της συναίνεσης. Λέει “εσάς, σας στέλνω απέναντι” και εμείς λοιπόν, θα είμαστε απέναντι», επισήμανε. «Όχι απέναντι στα συμφέροντα του δήμου, όχι απέναντι στα συμφέροντα των πολιτών, αλλά σε αυτά στα οποία ο κ. Ζέρβας θεωρεί ότι εξυπηρετούν τον ίδιο», τόνισε ο κ. Ορφανός.

«Δεν μετάνιωσα που κατέβηκα υποψήφιος δήμαρχος»

Ο κ. Ορφανός τόνισε αρχικά πως δεν μετάνιωσε που έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξηγώντας μάλιστα πως είχε μιλήσει ο ίδιος δύο φορές με τον Κ. Ζέρβα μετά την εκλογή του ως δήμαρχος της πόλης, όπου «φάνηκε ότι είχαμε μία κοινή διαδρομή», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «τελικά όμως, δεν επέλεξε την τακτική ενός προγράμματος με τη συναίνεση και άλλων παρατάξεων». Μάλιστα, ο κ. Ορφανός όπως τόνισε, δεν ενημερώθηκε για την ανεξαρτητοποίηση τριών δημοτικών συμβούλων που εκλέχτηκαν με την παράταξή του.