Γ. Πλακιωτάκης: Πρόσκληση προς τους υποψήφιους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα

Στις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον ναυτιλιακό τομέα στη χώρα μας, μετά την έγκριση του νέου αναθεωρημένου master plan της COSCO για το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στην αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στην 1η συνεδρία του 8ου Αραβο-ελληνικού Φόρουμ 2019, με θέμα: «Τάσεις στη Ναυτιλία, Ευκαιρίες και Μελλοντικές Δυνατότητες».

«Μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε και εγκρίναμε το νέο, αναθεωρημένο master plan της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που προσδίδει αξιοπιστία. Η παρουσία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ πριν από λίγες ημέρες στον Πειραιά, πιστοποιεί και την πραγματική σημασία που δίνει η Κίνα στην υλοποίηση της επένδυσης. Ο ρόλος των logistics και ο σχεδιασμός των εφοδιαστικών αλυσίδων, σκοπό έχουν τη μείωση του κόστους διακίνησης» τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών στη χώρα, προανήγγειλε την αξιοποίησή τους μέσα στο 2020, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ, να του παρουσιαστούν όλα τα πιθανά μοντέλα αξιοποίησης μέσα στον Νοέμβριο.

«Αφού παρουσιαστεί η συγκεκριμένη μελέτη θα προχωρήσουμε σε οικονομοτεχνικές μελέτες και το τρίτο στάδιο θα είναι ο διεθνής διαγωνισμός» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός έκανε, επίσης, ξεχωριστή αναφορά στις αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο της κρουαζιέρας, σημειώνοντας την επαναλειτουργία της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο κατ΄ εξοχήν χώρος του παγκόσμιου yachting.

Γνωστοποίησε εξάλλου, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες για όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές στον τομέα της ναυτιλίας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους επενδυτές να εμπιστευθούν την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «πλέον η χώρα και πολιτική σταθερότητα έχει και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για κάθε τομέα, αλλά και έχει τη βούληση να γυρίσει σελίδα».

©Πηγή: amna.gr