Φωτογραφία αρχείου

Γ. Ταχματζίδης: «Ο δήμος μας βασίζεται στην περιφέρεια»

Για τη σφοδρή χιονόπτωση στην περιοχή του Λαγκαδά, για τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά, καθώς και για τις ελλείψεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό εν γένει, μίλησε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αέρα της εκπομπής “Απλά επικίνδυνοι”, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4.

Κλειστά τα σχολεία Λαχανά, Σοχού και Βερτίσκου

“Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η χιονόπτωση, δημιουργήθηκαν κάποια μικρά προβλήματα και τα αντιμετωπίσαμε με την βοήθεια της περιφέρειας. Πήραμε όμως την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα, λόγω του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων από τη χιονόπτωση. Τα σχολεία που έμειναν κλειστά είναι από τις δημοτικές ενότητες Λαχανά, Σοχού και Βερτίσκου. Το μέτρο όμως δεν θα ισχύσει και για αύριο. Θέλουμε να δούμε αν οι χιονοπτώσεις θα επαναληφθούν. Αν επαναληφθούν και αν είναι εντονότερες, ασφαλώς θα πάρουμε την ίδια απόφαση, αλλά νομίζω ότι αύριο ο καιρός θα είναι καλύτερος”.

“Έχουμε καλή συνεργασία με την Βούλα Πατουλίδου”

Ερωτηθείς για τον εξοπλισμό που απαιτείται να έχει ένας δήμος τόσο μεγάλος όσο ο δήμος Λαγκαδά, ο κ. Ταχματζίδης τόνισε πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις, μολαταύτα είναι πολύ σημαντική η αρωγή που προσφέρεται από την περιφέρεια. “Ο δήμος από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, λόγω ελλείψεων. Για παράδειγμα, αλάτι για το χιόνι έχουμε, μηχανήματα δεν έχουμε. Για εμάς η συνεργασία με την περιφέρεια είναι καταλυτική και σωτήρια. Έχουμε μια καλή συνεργασία με την Βούλα Πατουλίδου και βοηθάει όσο μπορεί κι εκείνη. Άλλωστε για πολύ καιρό βρισκόμασταν στα ίδια έδρανα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ταχματζίδης εδώ: