(φωτό αρχείου)

Γαλλία: Αυξάνεται ο αριθμός των αστυνομικών στις διαδηλώσεις μετά τα επεισόδια της Πρωτομαγιάς

Η Γαλλία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών στις επόμενες διαδηλώσεις που θα γίνουν άμεσα ενόψει των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, μετά από τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν την Πρωτομαγιά στο Παρίσι, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράρ Κολόμπ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας 109 άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται από τις χθεσινές συγκρούσεις, όταν αναρχικοί που εισχώρησαν στην πορεία των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά, επιτέθηκαν προς τους αστυνομικούς, σπάζοντας βιτρίνες και πυρπολώντας αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία του Παρισιού.

Στο μεταξύ η χώρα προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις μέσα στην εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια οικονομικής μεταρρύθμισης που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Σε αυτές τις διαδηλώσεις θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών, που θα έχει στόχο τη διάσπαση όσων επιθυμούν να βανδαλίσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κολόμπ σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερίκών υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η αστυνομία την Τρίτη, ωστόσο οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για το ότι δεν έπραξε αρκετά για να σταματήσει ή να αποτρέψει τη βία.

Οι αρχές δήλωσαν ότι περίπου 1.200 διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, εμφανίστηκαν στο περιθώριο της πορείας για την Πρωτομαγιά, με πολλούς από αυτούς να προέρχονται από ακροαριστερές ή αναρχικές ομάδας, γνωστές ως «Μπλακ Μπλοκ».

Την ίδια στιγμή, ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσημου ταξιδιού του στην Αυστραλία, καταδίκασε τη βία.

Πηγή: Reuters