Γαλλία: Λήξη συναγερμού στο Μον Σεν Μισέλ

Λήψη συναγερμού στη Γαλλία και το Μον Σεν Μισέλ, το οποίο είχε εκκενωθεί το πρωί εξαιτίας των απειλών ενός άνδρα κατά της αστυνομίας.

Οι τοπικές αρχές εκκένωσαν το πρωί τη μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας -και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Γαλλία- έπειτα από την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη μπαρ, για απειλές που είχε εξαπολύσει ένας άνδρας..

«Η αστυνομία ερεύνησε την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει», δήλωσε ο νομάρχης της περιοχής, Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ, στον τηλεοπτικό σταθμό BFM, καθησυχάζοντας κατοίκους και επισκέπτες.

«Όλα τα σπίτια ελέγχθηκαν, όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι επιθεωρήθηκαν από την αστυνομία. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έχει φύγει», πρόσθεσε.

Καθησυχαστικές οι αρχές του Μον Σεν Μισέλ

«Τέλος της επιχείρησης στο Μον Σεν Μισέλ… Όλοι οι κίνδυνοι στο σημείο αποτράπηκαν», ανέφεραν στο Twitter οι αρχές της περιοχής, εξηγώντας ότι το περιστατικό θεωρείται λήξαν και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες.

Το Μον Σεν Μισέλ προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο που επισκέπτονται το Αβαείο και άλλα αξιοθέατα. Αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Γαλλίας έξω από το Παρίσι.