Γαλλία: Με πυροτεχνήματα η 14η Ιουλίου – Χωρίς κοινό

Με σόου πυροτεχνημάτων θα εορτάσει το Παρίσι την εθνική επέτειο στις 14 Ιουλίου, στον Πύργο του Άιφελ, ωστόσο στη φιέστα δεν θα υπάρχει η παρουσία του κόσμου.

Η δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι “Λαμβάνοντας υπόψη το υγειονομικό πλαίσιο και τους ισχύοντες κανονισμούς, κυρίως την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 5000 ανθρώπων, οι εορτασμοί στο Παρίσι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρουσία ενός μεγάλου πλήθους, όπως γίνεται κάθε χρόνο”.

Απευθύνοντας έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Παριζιάνων, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο αρχηγός της αστυνομίας Ντιντιέ Λαλμάν αποφάσισαν ότι “το κοινό δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί περιμετρικά του Πύργου του Άιφελ”.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επιβληθούν σταδιακά περιορισμοί στην πρόσβαση στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ. Επίσης, θα κλείσουν σταθμοί του μετρό.

Όπως τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι η παραδοσιακή παρέλαση στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα αντικατασταθεί από μια τελετή- φόρο τιμής στους στρατιωτικούς και τους επαγγελματίες υγείας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

© politic.gr