Γεννηματά: «Γιατί πασχίζει η ΝΔ να βγάλει τον Τσίπρα απ’το κάδρο;»

Ότι «πασχίζει να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο» στην υπόθεση με τη συνομιλία Παππά – Μιωνή κατηγορεί τη ΝΔ η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέδωσε ευθύνες στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως γνώριζε και ανεχόταν όσα συνέβαιναν.

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση και ερωτώ: Γιατί η ΝΔ δείχνει μόνο τον ενδιάμεσο, τον κ. Παππά, και απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες του τον κ. Τσίπρα, που είναι το “αφεντικό” στο μαγαζί; Τι γίνεται εδώ; Γιατί πασχίζει τόσο πολύ η ΝΔ να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο, ενώ είναι ολοφάνερο ότι τα γνώριζε όλα αυτά και για κάποιο λόγο τα ανεχόταν;», δήλωσε σχετικά στο Creta TV.

«Μοναδικό ανάχωμα το ΚΙΝΑΛ»

Συνεχίζοντας την επίθεσή της στον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε:

«Έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία για να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα αυτήν την ώρα στην Ελλάδα να αντιμετωπίσουμε, τα εθνικά θέματα, την πανδημία, τις επιπτώσεις στην οικονομία, τα προβλήματα στην κοινωνία, και είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να σταθούν ανάχωμα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Παριστάνει τώρα τον εκφραστή της προοδευτικής παράταξης. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και της αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας;».

Σύμφωνα με την ίδια, εξάλλου, «το μοναδικό ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας είναι το Κίνημα Αλλαγής. Δεν θα την αφήσουμε ανενόχλητη να συνεχίσει τις επιθέσεις της στα εργασιακά δικαιώματα, στους μικρομεσαίους, στον ελληνικό λαό».

«Η Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα»

«Οι αποκαλύψεις είναι πραγματικά συγκλονιστικές, διότι αναδεικνύουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως ένα μαγαζί με πελάτες αλλά και με παραμάγαζα, που έρχονταν από το βαθύ κράτος της Δεξιάς», ανέφερε η κ. Γεννηματά, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν έτσι και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Έχουμε ζητήσει να παρέμβει η Δικαιοσύνη και ήδη εστάλησαν τα στοιχεία από τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και βεβαίως να σταλεί φάκελος στη Βουλή για τυχόν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη:
ΣΥΡΙΖΑ: Ο στόχος λέγεται Τσίπρας, όχι Παππάς

© politic.gr