Γεωργιάδης: «Γιατί να δώσεις πάτημα στην Τουρκία;»

Αντίθετος στην ενέργεια των τριών νεαρών που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε πέντε βραχονησίδες δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και αναφέρθηκε εκτενώς στο συγκεκριμένο γεγονός.

«Φυσικά και μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία σε κάθε βραχονησίδα ή βράχο στην ελληνική επικράτεια. Στα μάτια του μέσου πολίτη αυτό φαίνεται πολύ λογικό όμως στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής πρέπει όταν θα λαμβάνεις μία τέτοια απόφαση να την κάνεις συντεταγμένα και έχοντας σε γνώση σου ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Τώρα ξέρουμε ότι η Τουρκία ψάχνει ευκαιρία. Η ερώτηση είναι γιατί να πας τώρα να βάλεις τη σημαία σε μια βραχονησίδα και να μην την βάλεις του χρόνου που δεν θα ψάχνει ευκαιρία η Τουρκία; Τι είναι αυτό που σε πιέζει να το κάνεις τώρα ; Γιατί θες να δώσεις στην Τουρκία ένα πρόσχημα να κάνει φασαρία; Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ηρεμία και η σοβαρότητα, το συμφέρον της Τουρκίας είναι η φασαρία. Αν το κάνεις αυτό και δώσεις το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει φασαρία δουλεύεις υπέρ της Ελλάδος ή εναντίον της Ελλάδος;» είπε ο κ. Γεωργιάδης αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά την ενέργειά τους.

«Θα καταστραφούμε αν μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών»

Καταστροφική για την οικονομία της χώρας θα είναι μία κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

«Εάν θέλει ο ελληνικός λαός να πει στην Τουρκία ότι δε σηκώνω κανένα τσαμπουκά τότε θα πρέπει να φτιάξουμε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, πέντε φορές ισχυρότερες από οτι σήμερα. Θα μπει δηλαδή η χώρα σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία. Είναι προς το συμφέρον μας αυτό; Σας λέω όχι. Άρα μην παρασυρόμαστε σε μια συζήτηση που τελικά δε μας συμφέρει. Αν μπει η Ελλάδα σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία θα καταστραφούμε. Η Τουρκία είναι οικονομικά πανίσχυρη, είναι 75 εκατομμύρια και δεν είναι πτωχευμένη.»