Γεροβασίλη: «Κωμωδία τα περί πρόωρων εκλογών»

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άσκησε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένα είναι ένα «ζήτημα που εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης».

«Αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο ΑΠΕ και πρόσθεσε: «Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που βλέπει και συγκρίνει».

Επίσης η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας πως «ανέκαθεν είχε τους δημοσίους υπαλλήλους ψηλά στην ατζέντα του: απολύσεις, κοινωνικός αυτοματισμός, τιμωρητική λογική. Όπως όμως λέει ο λαός, δεν αλλάζει ο λύκος την προβιά του».

“Υπόσχονται κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών”

Και πρόσθεσε λέγοντας για την ΝΔ ότι «την ώρα που λένε ότι δεν θα απολύσουν, υπόσχονται κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών. Την ώρα που μιλούν για υποστελέχωση, υπόσχονται επαναφορά του κανόνα αποχωρήσεων – προσλήψεων στα προ ετών επίπεδα. Το διανοείστε ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις προχθές έγραψε ότι «πλεονάζουν» οι γιατροί».

Για τις σχέσεις που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την Σοσιαλδημοκρατία η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι «είμαστε ένα αριστερό κόμμα και θα παραμείνουμε τέτοιο» προσθέτοντας ότι «η χώρα και η Ευρώπη πήγαν μπροστά, όταν οι πολιτικές ήταν προοδευτικές, υπέρ των πολλών».

Τέλος υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο που θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά την απεργία – αποχή της ΑΔΕΣΥ «η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και με ευρεία συμμετοχή».