Για τα προβλήματα του νεοσύστατου δήμου Δ. Λέσβου συζήτησαν ο ΥΠΕΣ, Τ. Θεοδωρικάκος και ο δήμαρχος, Ταξ. Βέρρος

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος δήμος Δυτικής Λέσβου, με κυριότερο την αδυναμία κατάρτισης προϋπολογισμού, αναζήτησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος, σε συνάντηση διάρκειας δύο ωρών που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών.  

Ο κ. Θεοδωρικάκος απέδωσε τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και γενικότερα το νησί της Λέσβου στον σχετικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς όπως είπε, έγινε λανθασμένα και χωρίς προετοιμασία. Ανακοίνωσε στον κ. Βέρρο ότι ο δήμος θα επιχορηγηθεί άμεσα με 2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ενώ έδωσε εντολή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Πολύκαρπο Πολυχρονάκη να παράσχει τις διευκολύνσεις που χρειάζεται ο δήμος για να καταρτίσει προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, ακόμα, ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί μαζί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δύο δημάρχους του νησιού (Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου) ένα συγκροτημένο σχέδιο για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού που δοκιμάζεται από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. 

©Πηγή: amna.gr