φωτ. αρχείου

Γιαννιτσά: Μπλόκο αλά Βρασνά στους πρόσφυγες

Βρασνά θύμισαν το βράδυ του Σαββάτου (2/11) τα Γιαννιτσά, καθώς περίπου 30 άτομα θέλησαν να στήσουν μπλόκο σε πρόσφυγες και μετανάστες που έφταναν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι αντιδρώντες, που δήλωναν κάτοικοι της περιοχής, προσπάθησαν να αποτρέψουν την εγκατάσταση 100-150 προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρονταν σε ξενοδοχείο στα Γιαννιτσά, κλείνοντας το δρόμο.

Υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία έστησε φραγμό και επέτρεψε στο λεωφορείο να μεταβεί στον προορισμό του από παράδρομο. Έτσι, πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στο ξενοδοχείο, παρά το μπλόκο που επιχειρήθηκε. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αντιδρώντες αποχώρησαν γύρω στις 6:00 το πρωί.

Αντίδραση και στις Σέρρες

Αντίστοιχο μπλόκο επιχειρήθηκε και στις Σέρρες, στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού. Σε εκείνη την περίπτωση, ωστόσο, επρόκειτο για μικρότερη ομάδα αντιδρώντων και το λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες δεν είχε πρόβλημα να περάσει και να φτάσει βάσει προγράμματος στον προορισμό του.

Νωρίτερα, στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου, είχε ολοκληρωθεί η μετακίνηση, με δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, συνολικά 795 αιτούντων άσυλο, από τη Λέσβο στην Ελευσίνα. Από εκεί στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε ξενοδοχεία, σε 30 σημεία της Ελλάδας.