Γιλντιρίμ: «Ασφαλές λιμάνι η Ελλάδα για τους εχθρούς της Τουρκίας»

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ενόχλησή τους, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήσει ελεύθερο – έστω και με περιοριστικούς όρους – τον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρας με ελικόπτερο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

«Η Ελλάδα αποτελεί ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας. Είναι όμως γειτονική και φιλική χώρα και σκεφτόμαστε ότι ο εχθρός μας πρέπει να είναι και εχθρός της Ελλάδας. Αυτό που γίνεται βλάπτει την καλή γειτονία και την φιλία μας. Ελπίζω ότι θα αλλάξει άποψη και θα τους εκδώσει σε εμάς. Επαναλαμβάνουμε αυτή την έκκληση» τόνισε σήμερα χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και πρόσθεσε πως η στάση της Ελλάδας «απέναντι σε άτομα που η Άγκυρα αντιμετωπίζει ως οπαδούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών».

“Απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα”

Επίσης πρόσθεσε πως «είναι απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα άνθρωποι που συμμετείχαν σ’ αυτή του είδους την ενέργεια».

Να σημειωθεί πως λίγη ώρα νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αποκαλέσει «προδότη» τον Τούρκο αξιωματικό και την Ελλάδα «χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».