Γκρεμίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να κάνει απολύσεις στο δημόσιο, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση για τον δημόσιο τομέα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε «μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» τα όσα διαρρέουν κύκλοι της Κουμουνδούρου ότι ως πρωθυπουργός θα πάρει… σκούπα και θα ξεκινήσει τις απολύσεις στο δημόσιο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα αποτελεί κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους»

«Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους. Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Προσκάλεσε, μάλιστα, τους δημοσίους υπαλλήλους «να χτίσουμε μαζί ένα αξιοκρατικό Δημόσιο που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Αντιλαμβανόμενος την αγωνία και την ανησυχία τους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να τους καθησυχάσει. «Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Και οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητες και να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε.

«Διάφανο το μοντέλο αξιολόγησης στο δημόσιο»

Με την ευκαιρία επανέλαβε την απόφασή του για αξιολόγηση στο δημόσιο διαβεβαιώνοντας όμως ότι «το μοντέλο μας για την αξιολόγηση θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά, και -σε δεύτερο στάδιο- μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται υποχρεωτικά για να βελτιωθούν».

Τέλος μίλησε για την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα λέγοντας ότι «το έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα λαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Αποδείχθηκε αυτό με τα 24 σχολεία στην Αττική που έγιναν με τέτοιες συμπράξεις, όπως και στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία».