Η ανακοίνωση της εταιρείας που δεν πήρε τηλεοπτική άδεια

Η μοναδική εκ των έξι αιτούντων εταιρειών για τηλεοπτική άδεια που δεν την έλαβε τελικά είναι η «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ».

Μετά τη χορήγηση αδείας από το ΕΣΡ σε ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT 1 και Epsilon το ΔΣ της «Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ» εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» υπέβαλε φάκελο με πλήρη δικαιολογητικά, για τα οποία παρασχέθηκαν όσες διευκρινίσεις ζητήθηκαν από το ΕΣΡ. Από το σύνολο των στοιχείων που υποβλήθηκαν αποδεικνύεται κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο η συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου για τη χορήγηση άδειας.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του ΕΣΡ να μην συμπεριλάβει την εταιρεία μας στον πίνακα των προσωρινών υπερθεματιστών, χωρίς ωστόσο να καθιστά γνωστούς τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό της, με τρόπο ώστε να μένει αδιάθετη μία ακόμη άδεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εταιρεία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε.», η οποία έχει ήδη προβεί σε σημαντικές επενδύσεις και προσλήψεις προσωπικού για την άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος, επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της και εξετάζει τις περαιτέρω κινήσεις της».

Εμφανίστηκε στη λήξη της προθεσμίας

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και στη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των αιτήσεων για τηλεοπτικές άδειες παρουσιάστηκε στο ΕΣΡ ο Μάκης Γιομπαζολιάς.

Ο κ. Γιομπαζολιάς μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου είχε δηλώσει πώς «εγώ είμαι πρόεδρος της εταιρείας. Η εταιρεία είναι νεοσύστατη και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Προφανώς υπάρχει μια μετοχική σύνθεση, αυτής της εταιρείας μέτοχος είναι άλλη εταιρεία κυπριακή και εκείνης της εταιρείας άλλη εταιρεία επίσης κυπριακή και εκείνης της εταιρείας μέτοχος ένα μόνο πρόσωπο. Θα τα δείτε όλα δεν έχω το δικαίωμα να πω εγώ αυτά που θα ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο».