Η “απειλή” της Ferrari και οι αλλαγές που έρχονται

Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Ferrari, βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι καθώς το 2020 ολοκληρώνεται η παρούσα συμφωνία Ομονοίας. Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπορ θέλουν να αλλάξουν πολλά, από τεχνικούς κανονισμούς  μέχρι και τον τρόπο κατανομής των εσόδων προς τις ομάδες.

Έτσι, η Ferrari που ανέκαθεν απολάμβανε «ιδιαίτερο» καθεστώς, προφανώς δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα. Με αφορμή λοιπόν το ασαφές – ακόμα – όραμα της Liberty, o Marchionne απειλεί ξανά.

Η “απειλή” από πλευράς Ferrari

Αν η Formula 1 εξελιχθεί περισσότερο σε θέαμα αντί σε σπορ, αν ακολουθήσουμε την κατεύθυνση του NASCAR, τότε η Ferrari θα αποχωρήσει. Αν υπάρχουν προτάσεις που θα αλλάξουν το χαρακτήρα της F1, η Ferrari θα φύγει από το σπορ, ήταν κάποια από όσα είπε ο Marchionne στο AFP.

Σε μία άλλη εκδοχή του «καλός και κακός αστυνόμος», την ώρα που ο Marchionne έλεγε τα παραπάνω, ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, παρουσιαζόταν πιο διαλλακτικός.

«Προσπαθούμε σε συνεργασία με τη Liberty Media, να βρούμε αποδεκτές λύσεις. Μας έκαναν μία πρόταση πριν από 10 ημέρες, περιμένουμε να μάθουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με αυτή κι έπειτα θα κάνουμε τις επιλογές μας, πάντα με γνώμονα το όφελος της Ferrari. Θα μπορούσαμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, όμως αυτό δεν είναι απειλή, δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε απαραίτητα από την F1», είπε ο Arrivabene.

Ποιο θα είναι άραγε το μέλλον μιας ιδιαίτερης ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού;