Η αποτίμηση των ζημιών από το ναυτικό ατύχημα στο λιμάνι Αγκιστρίου

Το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου, με την πρόσκρουση του οχηματαγωγού-επιβατικού «Αχαιός» στο μόλο, υποδηλώνει την ανάγκη «της άμεσης αναβάθμισης των λιμένων, ιδιαίτερα εκείνων που επιβαρύνονται από την αυξημένη κίνηση» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος από το νησί, όπου μετέβη εκτάκτως για να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών και το χρόνο αποκατάστασής τους.

Ακριβέστερη αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών διενήργησε το κλιμάκιο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων που μετέβη το Σάββατο στο νησί.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, ένα έργο προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτήσει από ιδίους πόρους, προκειμένου να γίνει «ασφαλέστερο και λειτουργικότερο καθώς είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί Ο/Γ πλοία (ferry boat)».

Σε συνεργασία με το δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και το λιμενάρχη φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβαση των 198 επιβατών και των οχημάτων τους από το «Αχαιός» σε άλλο πλοίο, καθώς και για τη μεταφορά και εξέταση πέντε ελαφρά τραυματισμένων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ